У посольстві США оцінили ситуацію з Приватбанком

24 травня 19:38

У США вважають націоналізацію Приватбанку позитивним рішенням для банківського сектора.

 

Посольство США в Україні позитивно оцінює наслідки націоналізації Приватбанку. Про це сказано в повідомленні посольства США в Києві в Twitter.

"Добре корпоративне управління в Приватбанку після націоналізації зробило банк-банкрут прибутковим менш ніж за три роки. На думку посольства, сильний банківський сектор має вирішальне значення для економічного успіху України та захисту заощаджень мільйонів українців", - йдеться в повідомленні.

Державний Приватбанк подав в суд штату Делавер (Delaware Chancery Court, США) до екс-власників, зокрема Ігоря Коломойського, а також компаніям, які з ними пов'язані, позов за відмивання мільярдів у США.

"Приватбанк" перейшов у державну власність у грудні 2016 року. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року - ще на 38,5 млрд гривень.

Детальніше про стан Приватбанку читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "Враховуючи можливі наслідки шторму, бурю краще не піднімати" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".