У Нідерландах заморозили активи Ахметова - ЗМІ

09 сiчня 22:44

Суд Амстердама виніс рішення про виконання припису кіпрського суду на території Нідерландів.

 

Суд Амстердама прийняв рішення про замороження на території Нідерландів активів компаній СКМ, "Метінвест" і ДТЕК, що належить українському олігарху Рінату Ахметову, повідомляє "112. Україна" з посиланням на рішення суду, яке опинилося у розпорядженні редакції телеканалу.

За даними видання, відповідне рішення було винесено 5 січня в рамках процедури виконання припису Окружного суду Нікосії, який наклав арешт на активи Ахметова вартістю 820 мільйонів доларів.

Зокрема, заморожено всі акції SCM Management B. V, DTEK Management b.v., DTEK b.v., DTEK Grids B. V., Metinvest B. V., Premium Household B. V.

У прес-службі фінансово-промислової групи СКМ, що належить Ахметову, заявили, що не знають про нові позови до компанії.

"Наскільки ми розуміємо, інформація стосується формального виконання ухвали кіпрського суду на території Нідерландів", - пояснили в СКМ.

У компанії запевнили, що, незважаючи на судову тяганину, працюють у звичайному режимі.

Нагадаємо, що кіпрський суд заморозив активи олігарха Ріната Ахметова вартістю 820 мільйонів доларів.

Рішення суду щодо Ахметова і ще дев'яти осіб було прийнято кіпрським судом 27 грудня за позовом компанії Raga Establishment, що належить колишньому власникові "Родовід-Банку" Денису Горбуненку.

Позивач стверджує, що у 2013 році продав "Укртелеком", приватизований ним за два роки перед цим, компанії Ахметова за 860 мільйонів доларів. Але новий власник заплатив за покупку лише 100 мільйонів.

8 січня група Ахметова СКМ подала апеляційну скаргу на рішення суду, розгляд якої заплановано на 27 лютого.

У жовтні минулого року суд вирішив повернути у держвласність приватизований Ахмєтовим "Укртелеком".

Раніше, у травні, Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому".