У "Нафтогазі" допускають випуск євробондів ближче до вересня

16 травня 11:41

Рішення щодо єврооблігацій залежить від успіху виходу на ринок України.

 

Р НАК "Нафтогаз України" Андрій Коболєв допускає можливість випуску єврооблігацій ближче до вересня і розраховує, що вихід на ринок України може відбутися наприкінці травня. Про це він заявив у ході міжнародної інвестиційної конференції "Ukraine: Game of Trones. Finlal Season".

"Можливо, будемо розглядати доцільність такого виходу ближче до вересня",- сказав він.

Коболєв додав, що зараз "вікно" для розміщення єврооблігацій для "Нафтогазу" закрилося.

За його словами, рішення "Нафтогазу" про випуск єврооблігацій буде також залежати від успіху виходу на ринок України, яке очікується в кінці травня – початку червня цього року.

Читайте також: У "Нафтогазі" пояснили, чому в регіонах будуть різні ціни на газ

Нагадаємо, що раніше в "Нафтогазі" підтвердили рішення відкласти розміщення п'ятирічних євробондів через несприятливої ринкової кон'юнктури.

"Нафтогаз" з 5 листопада 2018 року проводив серію зустрічей з інвесторами в США і Лондоні в рамках підготовки угоди. За даними джерела в банківських колах орієнтир прибутковості 5-річних євробондів НАК "Нафтогаз України" в доларах знаходився на рівні 10,9% річних. Андрій Коболєв заявив, що ключовими факторами, що визначають обсяг і вартість зовнішніх інвестицій в Україну, є: наявність незалежних компетентних регуляторів і справедливої судової системи.

Кабмін на засіданні 24 жовтня 2018 року схвалив випуск НАКом 5-річних єврооблігацій. "Нафтогаз" планує направити кошти, зокрема, на погашення існуючої фінансової заборгованості, закупівлю газу для проходження опалювального сезону та фінансування заходів для збільшення внутрішнього видобутку.