У Мінфіні запевняють, що завершать розробку пенсійної та земельної реформи через два місяці

21 квiтня 11:23

Терміни по підготовці реформ однакові.

 

Міністерство фінансів планує закінчити розробку земельної та пенсійної реформи протягом двох місяців. Про це міністр фінансів Олександр Данилюк повідомив в інтерв'ю "Голосу Америки", передають "Українські Новини".

"У нас однакові терміни за земельною та пенсійною реформою. Ви знаєте, що ці реформи не робилися роками, зараз розробляються два законопроекти, робота над ними завершується, і ми будемо готові подати їх у парламент. Можливо, і єдиним пакетом", - сказав він.

За словами Данилюка, пенсійна реформа з МВФ практично узгоджена, залишилися технічні нюанси, а щодо земельної реформи питання ще відкрите.

Нагадаємо, що Віце-прем'єр-міністр Павло Розенко розкритикував статтю голови місії МВФ в Україні Рона ван Родена про пенсійну систему України.

Міністр соціальної політики України Андрій Рева в інтерв'ю ZN.UA заявив, що в ході реалізації пенсійної реформи уряд не повинен допустити зростання дефіциту пенсійного фонду України вище нинішньої позначки 140 млрд грн. За його словами, законопроект про пенсійну реформу повинен бути представлений до 16 травня.

Детальніше про накопичувальну пенсійну систему та перспективи її запровадження в Україні читайте у статті Юрія Солов'я "Накопичувальна пенсійна система - ключова соціально-економічна реформа" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".