У Криму відключають частину підприємств через дефіцит електроенергії

28 листопада 18:34

Окупаційне керівництво півострова заявляє, що головною метою тижня є "забезпечення електроенергії житлового фонду".

 


В окупованому Криму частину підприємств, які не виробляють товари першої необхідності, відправлять на "канікули" з 30 листопада на тиждень - до 7 грудня. Таке рішення прийнято з метою економії електроенергії на півострові.

"Всі промислові підприємства, будівельні підприємства, всі, які не випускають засоби першої необхідності, з понеділка до наступного понеділка - вихідні", - заявив так званий "спікер" "Державної ради" Криму Володимир Константинів під час засідання штабу з ліквідації НС на півострові.

За його словами, головною метою тижня є "забезпечення електроенергії житлового фонду".

Читайте також: Конфлікт з учасниками блокади Криму в Чаплинці врегульовано - МВС

21 листопада Крим було повністю знеструмлено в результаті підриву пошкоджених електроопор в районі Чаплинки Херсонської області. Ці ЛЕП постачали на півострів електроенергію.

У зв'язку з інцидентами, що сталися в районі Чаплинки, Міністерство внутрішніх справ України відкрило чотири кримінальні провадження.

Раніше національний лідер кримськотатарського народу Мустафа Джемілєв заявив, що причиною конфлікту в районі Чаплинки є неузгодженість дій.

21 листопада в Чаплинці правоохоронці спробували відтіснити учасників акції блокади Криму, які перешкоджали ремонту пошкоджених електроопор. Повідомлялося, що в результаті сутичок постраждали 7-10 осіб. Потім в МВС заявили про врегулювання конфлікту з учасниками блокади Криму в Чаплинці.

20 листопада невідомі на адмінкордоні з Кримом спробували за допомогою вибуху знищити дві опори ЛЕП, що подають електроенергію на півострів. Сума збитків склала близько 700 тисяч гривень.