У Криму незаконно працюють Adidas, Puma і DHL Express - МТОТ

06 грудня 11:23

Міністерство звернулося до відповідних органів щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів.

 

У анексованому Криму ведуть незаконну діяльність німецькі компанії DHL Express, Adidas і Puma, повідомляє прес-центр Міністерства з питань тимчасово окупованих територій (МТОТ).

"У ході моніторингу дотримання правового режиму тимчасово окупованої території, МТОТ виявлені факти здійснення діяльності німецьких компаній DHL Express, Adidas AG, Puma SE на території Кримського півострова", - сказано в повідомленні.

У відомстві відзначили, що компанія DHL Express має три свої представництва в Сімферополі, а Adidas і Puma - шість і один магазин відповідно.

"Робота зазначених іноземних компаній в Криму суперечить політиці невизнання, передбаченої резолюцією Генасамблеї ООН щодо територіальної цілісності України №68/262 від 27 березня 2014 року, і порушує встановлені ЄС обмежувальні заходи (санкції) проти РФ, визначені рішенням Ради Європи 2014/386/CFSP від 23 червня 2014 року щодо обмежувальних заходів у зв'язку з незаконною анексією Криму і Севастополя", - заявили у МТОТ.

У відомстві також повідомили про те, що звернулись у відповідні органи влади щодо необхідності вжиття передбачених законодавством заходів, спрямованих на захист інтересів України.

Нагадаємо, що в серпні повідомлялося про те, що німецький виробник спортивних товарів Adidas закриє близько 160 магазинів у Росії до кінця 2017 року через зниження виручки від продажу товарів.

"Ми очікуємо, що російський ринок продовжить скорочуватися після чотирьох років санкцій і залежно від ціни на нафту", - заявив виконавчий директор Adidas Каспер Рорстед. За його словами, керівництво компанії приймає заходи щодо російського ринку і вже закрило більше ста магазинів.

Тим часом німецька компанія DHL, що надає послуги з доставки пошти і посилок, у листопаді підтвердила, що продовжує працювати в Криму, незважаючи на санкції.