У Білорусі заявили про загрозу повної зупинки нафтопроводу "Дружба"

26 квiтня 01:32

На екстрені переговори в мінську запросили представників компаній з України, Польщі та Росії.

 

Білоруська компанія ВАТ "Гомельтранснафта Дружба" скликає в Мінську екстрене переговори представників нафтотранспортних компаній з України, Росії та Польщі у зв'язку із загрозою повної зупинки магістральних нафтопроводів "Дружба". Транспортування нафти на ділянці "Мозир - Адамове" вже припинено, повідомляє прес-служба "Укртранснафти".

Переговори призначені на п'ятницю, 26 квітня. Запрошення на них отримали керівники російського "Транснафти", польською PERN S. A. І гендиректор "Укртранснафти" Микола Гавриленко. Білоруська сторона пропонує обговорити проблему з транспортуванням нафти та шляхи її вирішення.

В "Укртранснафті" підкреслили, що українська компанія в стандартному режимі продовжує транзит російської нафти до Європи південною гілкою магістрального нафтопроводу "Дружба".

Раніше концерн "Белнафтехім" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів із Росії до інших країн через низьку якість російської нафти. З початком поставок "чистої" нафти транзит російської нафти через Білорусь було частково відновлено.

Нагадаємо, 22 квітня, на білоруському "Мозирському нафтопереробному заводі" сталася поломка через неякісну російську нафту з підвищеним вмістом хлоридів.

У той самий день білоруський концерн "Белнефтехим" тимчасово обмежив експортні поставки нафтопродуктів з Росії до інших країн. 25 квітня Польща зупинила транзит неякісної російської нафти ділянкою нафтопроводу "Дружба" через ризик виникнення серйозної промислової аварії.