Трасу між Львовом та Рівним планують розширити до чотирьох смуг

05 березня 12:48

Час на дорогу між містами скоротиться до 1,5 години.

 

Державне агентство автомобільних доріг України планує розширити дорогу М-06 "Київ – Чоп" на ділянці Львів – Рівне до чотирьох смуг руху. Як повідомили в "Укравтодорі", уже розпочато роботу над проектом реконструкції дороги на ділянці Львів – Рівне із розширенням її та будівництвом об'їздів населених пунктів

"На цю дорогу вже зараз припадає значна частина перевезення експортних вантажів до країн - членів Європейського Союзу. Тож реконструкція цієї дороги стане імпульсом для економічного розвитку регіону, сприятиме надходженню інвестицій та створенню нових робочих місць. Окрім цього, нова якість дороги забезпечить підвищення рівня дорожньої безпеки та покращить екологічну ситуацію в містах", - вважають в "Укравтодорі".

За розрахунками автомобільного агентства, після закінчення реконструкції економія часу в дорозі від Львова до Рівного без порушення правил дорожнього руху зменшиться майже удвічі - до 1,5 години.

Раніше "Укравтодор" заявив про початок проектування частини цього проекту – південного об'їзду міста Дубно у Рівненській області, що дозволить вивести весь транзитний автотранспорт, що прямує по дорогах М-06 Київ-Львів-Чоп та М-19 Доманово-Тернопіль-Чернівці, за межі міста та приміської зони.

Зазначимо, протягом 2019 року планують відремонтувати та побудувати близько чотирьох тисяч кілометрів доріг. Фінансування "дорожнього фонду" буде збільшено на 25%.

Детальніше про проблеми будівництва доріг читайте в статті Олени Криворучко "Дорога в 2019 рік: які автомобільні дороги відремонтують в Україні" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".