Тігіпко хоче створити службу захисту трудових мігрантів

21 сiчня 18:57

В Україні можливо буде створено службу підтримки і захисту трудових мігрантів, які потрапили в складні ситуації за кордоном, заявив віце-прем'єр, міністр соціальної політики Сергій Тігіпко на прес-конференції в Одесі 21 січня.

 

За його словами, така служба може бути організована в структурі Міністерства соціальної політики. Прообразом структури, на думку чиновника, може стати Фонд допомоги морякам "Ассоль", який заснували в Одесі за його підтримки рідні екіпажу судна "Аріана", що був захоплений сомалійськими піратами.

"Хочемо створити службу підтримки для трудових мігрантів, на зразок тієї, яка вже існує для моряків. Це громадська організація " Ассоль ". Ось таку службу допомоги хочемо створити для всіх наших співвітчизників, які працюють за кордоном. Ми створимо її на базі Міністерства", - сказав Тігіпко. Нагадаємо, фонд "Ассоль" надає допомогу морякам, які потрапили у складні ситуації, працюючи на суднах за кордоном. Зокрема, активісти фонду допомогли повернутися додому морякам судна "Свята Софія", які залишилися без підтримки судновласника біля берегів Єгипту. За матеріалами прес-служби партії "Сильна Україна"