Тігіпко купив у Порошенка і Кононенко "Кузню на Рибальському" за $ 300 млн - ЗМІ

20 листопада 14:27

Максимальна ціна однієї акції за 12 місяців склала $ 93.

 

Найвища ціна акції, за якою компанія Еwins Liмiтеd Сергія Тігіпка набувала акції "Заводу "Кузня на Рибальському" становить $ 93. Про це повідомила компанія в системі розкриття Національної комісії з цінних паперів та фондового ринку з посиланням на письмове повідомлення від Еwins Liмiтеd.

Ця оцінка ґрунтується на цінах на акцію, які фіксувалися на дату придбання контрольного пакета акцій товариства за 12 місяців, включаючи дату його придбання.

Згідно з повідомленням, кіпрська компанія 15 листопада цього року шляхом укладення прямих договорів придбала у ПАТ "Закритий недиверсифікований корпоративний інвестфонд "Прайм Ессетс Капітал" понад 2,5 млн акцій, або 73,9% статутного капіталу, і у "ВІК" 690,46 тис акцій, або 20,13% статутного капіталу.

Таким чином, після придбання акцій, "ВІК" Еwins Liмiтеd стала власником 3,226 млн простих іменних акцій товариства, що становить 94,03% від статутного капіталу товариства.

Множення найвищої ціни купівлі однієї акції на загальну кількість придбаних акцій виводить на максимальну оцінку покупки зазначеного пакета акцій у $ 300 млн.

Нагадаємо, що Антимонопольний комітет України (АМКУ) надав дозвіл бізнесменові Сергію Тігіпко на придбання понад 50% акцій заводу "Кузня на Рибальському. Раніше повідомлялося, що група "ТАС" Тігіпко досягла попередньої домовленості про купівлю заводу.

26 вересня стало відомо, що фонд "Прайм Ессетс Кепітал", який управляє активами Петра Порошенка, знайшов покупця для "Кузні на Рибальському". Також повідомлялося, що перед продажем заводу понад 60 000 м. кв. нерухомості передали компанії "Строй-Реновація". Остання була заснована три місяці тому "Кузнею", а її кінцевими бенефіціарами є Порошенко і Кононенко.

Колишня "Ленінська кузня" раніше спеціалізувалася на будівництві буксирних пароплавів, морських риболовецьких траулерів, корпусів транспортних суден, а також кораблів для ВМС. За даними компанії, в 2016 році чистий прибуток "Ленкузні" за міжнародними стандартами фінансової звітності склав 8,5 млн грн, тоді як 2015 рік компанія завершила з чистим збитком в 5,54 млн грн.