Тарифи на опалення для бюджетників і підприємств підвищили в середньому на 22%

02 грудня 12:48

Платитимуть за опалення більше всі бюджетні установи і комерційні організації. Релігійних організацій це не торкнеться.

 

Національна комісія, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЭКУ) підвищила тарифи на теплову енергію для бюджетних установ в середньому на 21,7% (на 240,18 грн/Гкал) – до 1345,15 грн/Гкал.

Відповідне рішення регулятор прийняв на засіданні в п'ятницю.

Згідно з проектом постанови НКРЭКУ, тарифи на тепло для інших споживачів (крім населення) планується підвищити в середньому на 22,4% (на 224,01 грн/Гкал) – до 1224,72 грн/Гкал.

При цьому чергу тарифи для релігійних організацій залишаються незмінними.

"У зв'язку із зміною ціни на природний газ, тарифів на виробництво теплової енергії на власних ТЕЦ, АЕС, когенераційних установках, електроенергію", - йдеться в проекті.

Крім того, на сайті НКРЭКУ оприлюднено проект постанови про підвищення тарифів на послугу центрального гарячого водопостачання (ГВП) для всіх категорій споживачів (крім населення). Так, тариф "Київенерго" на ГВС для бюджетників та інших споживачів (крім населення) зросте на 20,1% – до 73,87 грн, а для релігійних організацій – на 0,3%, до 40,6 грн.

Обидва проекти постанов комісія планує розглянути на засіданні в четвер, 1 грудня.

Нагадаємо, що в Україні з початком опалювального сезону приблизно в два рази підвищилися тарифи на опалення. За даними опитування компанії Research & Branding Group близько третини українців (36%) упевнені, що не зможуть оплатити комунальні послуги. При цьому 47% заявили, що не впевнені, але сподіваються, що зможуть їх оплачувати. А 7% жителів України повністю впевнені, що зможуть оплатити комунальні взимку.