Світовий банк виділив $ 200 мільйонів на підтримку аграріїв

28 травня 00:20

У загальній вартості експорту 42% становить експорт продукції АПК.

 

Світовий банк схвалив програму на $ 200 млн для підтримки малих і середніх підприємств України у сільськогосподарському секторі. Передбачається, що програма прискорить інвестиції в сільське господарство. Про це інформує прес-служба банку.

У банку зазначили, що експорт сільськогосподарської продукції становить 42% або 18 млрд доларів в загальній вартості експорту.

"Україна може прискорити свій економічний розвиток шляхом підвищення ефективності і зміцнення прозорості своєї сільськогосподарської галузі, - вважає директор Світового банку у справах Білорусі, Молдови та України Сату Кахконен. - Підвищення продуктивності сільського господарства на 30% могло б протягом наступних п'яти років збільшити ВВП на додаткові 4,4%".

Раніше повідомлялося, що ЄІБ схвалив для України кредит на 200 млн євро для підтримки переселенців і відновлення інфраструктури Донбасу.

Як писало DT.UA у 2018 р. українські підприємства імпортували майже сто позицій товарів і послуг на 62,9 млрд дол, при цьому негативне сальдо збільшилося вдвічі. Докладніше читайте в статті "На голці імпортозалежності" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".