Світовий банк розпочав реалізацію проектів щодо кредиту для "Нафтогазу" та кредитної лінії для підтримки МСБ

08 квiтня 12:21

В березні в Україні успішно завершився проект Світового банку з енергоефективності.

 

У 2017 році Світовий банк розпочав в Україні реалізацію двох проектів, перший з яких стосується надання "Нафтогазу" гарантій на кредит у 500 млн доларів, а другий – надання Україні кредитної лінії у 150 млн доларів на підтримку малого та середнього бізнесу.

Про це в інтерв'ю DT.UA розповіла директор Світового банку у справах України, Білорусі та Молдови Сату Кахконен. За її словами, угода з "Нафтогазом" втступило чинності з січня, а реалізація другого проекту буде обговорюватися приблизно через місяць.

"У 2017 р. розпочато реалізацію двох проектів. Перший передбачає надання гарантій компанії "Нафтогаз" на кредит у 500 млн дол. на закупівлю газу. Відповідне рішення ми прийняли ще в жовтні, але чинності угода набула з січня цього року. Другий проект, який ми плануємо розпочати в Україні, - це кредитна лінія у 150 млн дол., які підуть на підтримку малих і середніх підприємців в Україні. Обговорення цього проекту на раді директорів заплановане на початок травня цього року", - зазначила директор.

Кахконен також повідомила, що в березні в Україні успішно завершився один з проектів з енергоефективності, який передбачав виділення кредитної лінії на 200 млн доларів.

Нагадаємо, НАК "Нафтогаз України" 30 грудня 2016 року уклав кредитну угоду на 500 млн доларів з CitiBank і Deutsche Bank, гарантом якої виступив Світовий банк.

Детальніше про проблеми співробітництва України зі Світовим банком читайте у інтерв'ю Сату Кахконен DT.UA у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".