Світовий банк оцінить вплив змін клімату на економіку України

13 лютого 13:06

Буде створена модель впливу глобального потепління на українську економіку.

 

Міністерство енергетики та захисту навколишнього середовища за підтримки Світового банку проведе дослідження впливу змін клімату на економіку України до 2030 року, а також до 2050 і до 2100 років. Про це повідомляють в прес-службі відомства.

Наголошується, що будуть використовувати сучасні прогностичні моделі для того, щоб розрахувати, як глобальне потепління вплине на українську економіку. За підсумками дослідження планують розробити три сценарії розвитку ситуації зі зміною клімату, які будуть залежати від того, наскільки будуть рости викиди парникових газів.

"Це дозволить попередити негативні наслідки, які можуть виникнути в майбутньому. Сценарії майбутніх змін безпосередньо залежать від темпів скорочення людством парникових газів", - розповіла заступник міністра Ірина Ставчук.

У роботі по створенню моделей впливу глобального потепління на українську економіку будуть брати участь провідні європейські інституції, зокрема Басків центр змін клімату і Metroeconomica. Вони будуть співпрацювати з Українським гідрометеорологічним інститутом, Українським науково-дослідним інститутом лісового і аграрного господарства і Інститутом громадськості імені Марзаева.

Раніше 11 тисяч вчених зі 153 країн світу заявили про настання "кліматичної надзвичайної ситуації". За їхніми словами, в разі, якщо існуючий порядок не буде переглянутий, не можна буде уникнути "невимовних людських страждань".