Світові ціни на нафту різко пішли в ріст

12 липня 23:57

Brent подорожчав на 4,15%, до $ 48,17 за бочку.

 

Ціни на нафту демонструють істотне зростання за підсумками вівторка. Про це свідчать оперативні дані електронних торгів.

Так, серпневі ф'ючерси на легку нафту марки WTI на Нью-Йоркській товарній біржі (NYMEX) зросли на 3,95%, до 46,53 дол. за барель.

На Лондонській біржі ICE Futures ф'ючерси на нафту марки Brent з постачанням у вересні піднялися на 4,15%, до 48,17 дол. за барель.

Напередодні ціни на "чорне золото" почали рости після повідомлень про перебої з відвантаженням нафти у головному іракському порту Басра, а також в очікуванні чергових тижневих даних щодо запасів палива в США.

Раніше повідомлялося про те, що виробники нафти масово страхуються від можливого падіння цінв найближчому майбутньому, оскільки, незважаючи на деклароване багатьма бажання "заморозити" видобуток, у багатьох країнах світу видобуток "чорного золота" істотно зростає.

Аналітики ING Bank прогнозують, що ціни на нафту у II півріччі 2016 року будуть перебувати на рівні 40 доларів. На їхню думку, одразу кілька важливих факторів змушують песимістично дивитися на перспективи нафтового ринку.