Суд заарештував вже 47 газових свердловин компаній Злочевського

12 липня 11:51

Арешт відбувається в рамках "справи Укргазвидобування".

 

Суд заарештував свердловини Злочевського
Суд заарештував свердловини Злочевського

За клопотанням Генеральної прокуратури України (ГПУ) Печерський райсуд Києва заарештував ще 14 свердловин, які належать газодобувним компаніям, що входять в групу Burisma екс-міністра екології режиму Віктора Януковича Миколи Злочевського.

Ухвалу суду датується 1 липня, його текст оприлюднено в Єдиному держреєстрі судових рішень. Згідно з документом, арешт накладено на активи компанії ТОВ "Парі", свердловини знаходяться в Івано-Франківській, Львівській і Чернівецькій областях.

Раніше Печерський райсуд Києва ухвалою від 1 липня заарештував 33 свердловини в Дніпропетровській і Харківській областях, компаній ТОВ "Енергосервісна компанія "Еско-Північ", ТОВ "Перша українська газонафтова компанія" та ТОВ "Системойлинжиниринг".

Згідно з документами, арешт накладений у рамках досудового розслідування від 7 липня 2014 року про присвоєння грошових коштів посадовими особами "Укргазвидобування" протягом 2010-2014 рр. під час виконання договорів про спільну діяльність (СД), а також за підозрою в ухилянні від сплати податків посадовими особами "Еско-Північ", "Парі", "Перша українська газонафтова компанія", НВП "Зонд", "Інфокс". Нагадаємо, ГПУ провела обшуки в компаніях Злочевського в рамках розслідування кримінальної справи про ухилення від сплати податків на суму близько 1 млрд грн за останні два роки.

На початку 2016 року повідомлялося про те, що Печерський суд зняв арешт з майна екс-міністра екології Злочевського, проте потім арешт був накладений повторно.

Нагадаємо, 22 січня 2015 року британський суд розблокував рахунки компанії екс-міністра Злочевського Burisma. Це стало можливим після того, як Генпрокуратура надала Злочевського довідку про відсутність відкритих проти нього кримінальних справ.