Суд заарештував майно ДТЕК у ОРДЛО

08 квiтня 01:06

Інформацію про арештоване вугіллі відправлять на митницю, щоб не допустити його ввезення до України під виглядом російського.

 

Шевченківський районний суд Києві заарештував майно підприємств концерну Ріната Ахметова ДТЕК, яке знаходиться в окупованих районах Донецької та Луганської областей.

Як повідомила прес-служба компанії 7 квітня, процедура здійснена в рамках кримінального провадження щодо ч. 3 ст. 206 Кримінального кодексу України.

Арешт накладено, зокрема на транспортні засоби, обладнання та продукцію вугледобувних підприємств. Такми чином, суд заборонив відчуження, розпорядження і використання майна.

Перелік арештованого рухомого майна буде внесений до державного реєстру обтяжень і бази розшуку МВС. Інформацію про арештоване вугілля направлять до митних органів, щоб попередити його ввезення в Україну через територію Росії.

Нагадаємо, 1 березня в "ДНР" і "ЛНР" заявили, що підприємства під українською юрисдикцією переходять під "зовнішнє управління" цих формувань. Терористи мають намір стягувати "податки" з цих підприємств.

В енергетичному холдингу ДТЕК, який входить до групи СКМ олігарха Ріната Ахметова, 15 березня заявили про втрату контролю над усіма активами на окупованій території.