Суд заарештував директора "Укргазвидобутку" з заставою у 5 млн гривень

07 жовтня 17:22

Звинувачення вимагало більшу суму застави для Вадима Мохова - 32 млн гривень.

 

Харківський районний суд Харківської області обрав у якості запобіжного заходу директору компанії "Укргазвидобуток" Вадиму Мохову арешт з альтернативою застави в 5 млн гривень.

"Суд визначив запобіжний захід у вигляді утримання під вартою на 60 днів з можливістю внесення 5 млн грн. Ми клопотали про більшу суму застави - 32 млн грн", - повідомили агентству "Інтерфакс-Україна" у прокуратурі Харківської області.

Зазначається, що прокуратура ще не прийняла рішення щодо подачі апеляції.

Адвокат Мохова Олег Головков повідомив про те, що захист має намір оскаржити цей запобіжний захід: "У понеділок внесемо заставу. І обов'язково будемо подавати апеляцію на запобіжний захід".

Також у суботу в Харківському райсуді розглянуть клопотання прокуратури про відсторонення Мохова від посади на час досудового слідства.

Читайте також: Холдинг Новинського купує "Укргазвидобування" і "Газенергію"

Нагадаємо, що Вадим Мохов був затриманий увечері 5 жовтня. Йому інкримінують вчинення злочинів, передбачених ч.2 ст.240 (незаконний видобуток) і ч.5 ст.191 (привласнення майна в особливо великих розмірах шляхом зловживання службовим становищем).

Мохов підозрюється у невиконанні вимог наказу Державної служби геології і надр України щодо зупинення дії спецдозволу на користування надрами в період з 28 липня по 10 серпня 2017 року.