Суд заарештував акції "Укртелекому"

13 квiтня 20:21

Слідство вважає, що під час приватизації компанії бюджет недоотримав 1,6 мільярда гривень.

 

Печерський суд Києва у четвер, 13 квітня, заарештував акції ПАТ "Укртелеком" та його дочірньої компанії - мобільного оператора "ТриМоб", які входять до холдингу Ріната Ахметова "СКМ".

Таким чином, суд задовольнив клопотання Генпрокуратури у рамках розслідування зловживань під час приватизації "Укртелекому".

За даними слідства, у 2011 році за особистою вказівкою екс-президента Віктора Януковича з держбюджету було виділено 220 мільйонів гривень, і 93% акцій держкомпанії були продані за заниженою на 1,6 мільярда гривень ціною.

Нагадаємо, що Фонд державного майна приступив до процедури примусового розірвання договору про приватизацію "Укртелекому".

Повідомлялось, що Господарський суд Києва зобов'язав компанію "ЕСУ" (ESU), яка є основним акціонером найбільшого українського оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" і належить бізнесменові Рінату Ахметову, повернути "Укрексімбанку" 810,6 млн грн заборгованості за облігаціями.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.