Суд відкрив провадження за позовом "Укртрансгазу" проти ДФС

22 квiтня 10:59

Компанія хоче скасувати рішення ДФС на 833,5 млн грн.

 

Окружний адміністративний суд Києва відкрив провадження за позовом "Укртрансгазу" проти Офісу великих платників податків ДФС щодо визнання протиправними та скасування податкових рішень від 28 серпня 2018 року. Про це повідомляє Finbalance з посиланням на постанову суду від 12 квітня 2019 року.

Зокрема мова йде про два податкові повідомлення-рішення, якими позивача Державна фіскальна служба зобов'язала сумарно виплатити 833,5 млн грн з податку на прибуток.

В кінці березня Шостий апеляційний адмінсуд відмовив Офісу великих платників податків в апеляційній скарзі. Таким чином, суд залишив без змін рішення Окружного адмінсуду Києва від 30 листопада 2018 го, яким Офіс був зобов'язаний надати в Держказначейство висновок про повернення "Укртрансгазу" суми надміру сплаченого ПДВ на 120 млн грн.

"Матеріали справи свідчать, що показники уточнюючих декларацій з податку на додану вартість зменшували суми сплачених узгоджених податкових зобов'язань за попередні періоди, не відбиваючись на рахунку "Укртрансгазу" в СЕА ПДВ і накопичуючись на ІКПП (інтегрованої картці платника податку, - Ред.) суспільства", - йдеться в висновок суду апеляційної інстанції.

"Таким чином, суми, відображені в ІКПП "Укртрансгазу", є надмірно сплаченими", - додали в суді.

За даними ДФС, за 2018 рік "Укртрансгаз" сплатив до зведеного бюджету більше 6,6 млрд грн.

Раніше повідомлялося, що українці повинні сплатити раніше нараховані податки до 26 квітня у зв'язку з перенесенням робочих днів на травневі свята.