Суд відхилив позов про припинення дії постанови Кабміну щодо граничних тарифів на тепло

15 серпня 13:39

Позивач не довів обґрунтованість своєї заяви.

 

Окружний адмінсуд Києва відмовив у задоволенні заяви про забезпечення позову, про зупинення дії постанови Кабміну, якою були встановлені граничні тарифи на послуги теплопостачання для населення. Про це повідомляє прес-служба суду.

Наголошується, що заяву про забезпечення позову надійшло від КП "Уманьтеплокомуненерго".

"Зараз позивачем не доведені обставини, які б вказували на очевидну небезпеку заподіяння шкоди його правам та інтересам, які б зробили неможливим їх захист без прийняття відповідних заходів до прийняття рішення по справі", - заявили в суді.

"На думку суду, посилання заявника на порушення норм законодавства при прийнятті постанови Кабміну "Деякі питання захисту прав споживачів комунальних послуг", як на підставу необхідності вжиття заходів забезпечення позову, свідчать про незгоду позивача з прийнятим урядом відповідною постановою і є обґрунтуванням майбутніх позовних вимог, яким суд буде надавати правову оцінку при розгляді справи", - додали там.

Наголошується, що така позиція позивача не може бути підставою для вжиття заходів забезпечення позову шляхом зупинення дії рішення Кабміну.

Повідомлялося, що Госаудитслужба проведе перевірку 21 теплогенеруючого підприємства в різних областях внаслідок завищених тарифів на тепло.