Суд в Гаазі розгляне претензії Росії до купівлі Приватбанком активів в Криму

17 вересня 14:54

Нібито Приватбанк і особи, що його контролювали, приховали інформацію про неодноразове порушення закону з метою отримання активів.

 

Постійна палата арбітражного суду в Гаазі прийняла до розгляду інформацію Російської Федерації, яка наполягає про незаконність набуття Приватбанком активів в Криму. Про це повідомляє міністерство юстиції РФ.

"12 вересня 2019 року міжнародний арбітражний трибунал погодився розглянути аргументи Росії про незаконне придбання Приватбанком активів в Криму. Арбітри дозволили представити докази того, що банк, який перебував під контролем українського олігарха Ігоря Коломойського, був незаконним власником майна, яке, за твердженнями позивача, було експропрійовано", - йдеться в повідомленні.

В мін'юсті РФ стверджують, що Приватбанк і контролювали його особи приховали інформацію щодо неодноразового порушення закону з метою отримання активів, у тому числі про дії корупційного характеру.

"Після того, як Російська Федерація повідомила про них (відомості - ред.), трибунал підтвердив, що заслухає сторони з цього питання одночасно з запереченнями держави за розміром збитків банку", - наголошується в повідомленні.

Суди різних інстанцій розглядають сотні справ, що пов'язані з Приватбанком.

Детальніше про судові процеси навколо Приватбанку читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".

Про стан Приватбанку читайте у матеріалі Юлії Самаєвої "Фінансовий директор Приватбанку Ганна Самаріна: "Враховуючи можливі наслідки шторму, бурю краще не піднімати" у тижневику