Суд став на сторону Фонду держмайна і зупинив банкрутство "Центренерго"

20 серпня 10:34

Тепер відкриті шляхи, щоб виставити на продаж державний пакет акцій підприємства.

 

Суд зупинив банкрутство державної енергетичної компанії "Центренерго". Про це повідомив глава Фонду держмайна Віталій Трубаров на своїй сторінці в Facebook.

"Господарський суд Києва припинив провадження у справі про банкрутство "Центренерго". Суд задовольнив клопотання Фонду державного майна, відповідно, справу про банкрутство – закрито", - написав він.

"Сподіваюся, що незабаром також буде знято забезпечення по справі Окружного адміністративного суду Києва за позовом "Укрдонінвест" (належить Віталію Кропачеву – ред.), яким Фонду заборонено проводити будь-які дії щодо приватизації "Центренерго", - додав Трубаров.

Справа про визнання "Цетрэнерго" банкрутом було відкрило в 2004 році за позовом компанії "Ровенькиантрацит", яка входить в структуру "ДТЕК Енерго" Ріната Ахметова.

До складу "Центренерго" входять три ТЕС: Вуглегірська (Донецька область), Зміївська (Харківська область) і Трипільська (Київська область), сумарною встановленою потужністю 7 660 МВт.

Раніше повідомлялося, що олігархи Павло Фукс та Ігор Коломойський хочуть ввести своїх людей в наглядову раду "Центренерго".

ФДМУ планував у квітні поточного року повторно виставить на продаж державний пакет акцій "Центренерго", проте пізніше Кабмін продовжив термін завершення приватизації ПАТ "Центренерго" до 30 вересня 2019 року.