Суд призначив дату розгляду справи щодо скасування націоналізації Приватбанку

13 листопада 14:27

Апеляцію розглянуть 19 грудня.

 

Шостий апеляційний адміністративний суд 19 грудня розгляне апеляційну скаргу держави на рішення Окружного адмінсуду від 18 квітня щодо скасування націоналізації Приватбанку. Про це повідомляє НВ Бізнес з посиланням на реєстр судових справ.

Наголошується, що в суддівську колегію увійшли Євген Чаку, Євген Мезенцев і Віталій Файдюк.

Всі ці судді, виходячи з реєстру судових рішень, мають досвід розгляду справ, пов'язаних з Приватбанком, і не на користь держави.

Окружний адміністративний суд Києва 18 квітня задовольнив позов Ігоря Коломойського до Національного банку і Кабінету Міністрів про неправомірність націоналізації "Приватбанку". Він також скасував рішення НБУ про перелік пов'язаних з "Приватбанком" осіб, на підставі якого приймалося рішення про нацоналізацію. 13 травня Шостий апеляційний адмінсуд підтвердив скасування інспекційної перевірки "Приватбанку" перед його націоналізацією.

21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанову було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн. В кінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.

Сьогодні суди різних інстанцій розглядають сотні проваджень, пов'язаних із "Приватбанком".

Докладніше читайте в статті Юлії Самаєвої "Схема Optima" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".