Суд не дозволив "Укрзалізниці" переплатити WOG майже сто мільйонів за паливо

28 липня 12:34

Суд визнав недійсним додаткову угоду до контракту, якою підвищена вартість палива.

 

Господарський суд Києва визнав недійсним додаткову угоду до контракту між філією "Центр забезпечення виробництва" ПАТ "Українська залізниця" і ТОВ "Вог Аеро Джет", якою було підвищено вартість закупівлі дизпалива майже на 92 млн грн. Про це повідомляє прес-служба НАБУ.

"Зазначена угода укладена з грубим порушенням закону "Про здійснення держзакупівель" і явно в інтересах постачальника", - йдеться в повідомленні.

Нагадаємо, в березні 2016 року ТОВ "Вог Аеро Джет" виграло тендер і уклало з філією "Центр забезпечення виробництва" договір поставки дизпалива за економічно вигідною ціною нижче ринкової.

Потім посадові особи "Укрзалізниці" і представники фірми тричі укладали додаткові угоди до даного договору поставки. Цими додатковими угодами, користуючись нормою закону про можливості підвищення ціни до 10% у разі коливання на ринку, кілька разів збільшувалася вартість дизпалива.

В "Укрзалізниці" все ще фіксуються зловживання щодо закупівлі товарів навіть не дивлячись на впровадження системи електронних державних закупівель ProZorro.