Суд Лондона зобов'язав Ахметова доплатити Фірташу за "Укртелеком" – ЗМІ

11 сiчня 17:50

Ахметов, за рішенням суду, винен Фірташу 760 мільйонів доларів.

 

Суд Лондона у червні 2017 року зобов'язав СКМ Ріната Ахметова доплатити 760 мільйонів доларів кіпрській компанії Raga Establishment Ltd за "Укртелеком". Про це повідомляє Liga.net із посиланням на матеріали суду.

При продажу "Укртелекому" була ще таємна угода. Raga Establishment Ltd (колишня назва - Epic Telecom Invest Ltd), як виявилося, викупила у фонду EPIC "Укртелеком", а потім перепродала його в 2013 році Ахметову за 860 млн доларів. Raga належить Денису Горбуненко - українському екс-банкіру, що живе в Лондоні. Відповідно до судової претензії Raga, після угоди в 2013 році вона отримала від СКМ тільки перший транш - 100 млн доларів. Після чого корпорація Ріната Ахметова перестала платити.

Крім того, Raga заявляє, що Денис Горбуненко купив "Укртелеком" у її колишнього власника - Хорошковського. А Фірташ, за версією Raga, ніколи не був власником EPIC, він був кредитором цієї фірми. І тепер, відповідно, хоче повернути вкладені гроші.

Нагадаємо, що кіпрський суд заморозив активи олігарха Ріната Ахметова вартістю 820 мільйонів доларів.

Рішення суду щодо Ахметова і ще дев'яти осіб було прийнято кіпрським судом 27 грудня за позовом компанії Raga Establishment, що належить колишньому власникові "Родовід-Банку" Денису Горбуненку.

Позивач стверджує, що у 2013 році продав "Укртелеком", приватизований ним за два роки перед цим, компанії Ахметова за 860 мільйонів доларів. Але новий власник заплатив за покупку лише 100 мільйонів.

8 січня група Ахметова СКМ подала апеляційну скаргу на рішення суду, розгляд якої заплановано на 27 лютого.

У жовтні минулого року суд вирішив повернути у держвласність приватизований Ахмєтовим "Укртелеком".

Раніше, у травні, Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому".