Суд Лондона 2 березня винесе рішення за позовом "Приватбанку" проти Коломойського і Боголюбова

01 березня 18:12

Засідання призначено на 8:30 за київським часом.

 

Високий суд Лондона завтра, 2 березня, винесе рішення за позовом "Приватбанку" проти його колишніх власників Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова, а також пов'язаних з ними компаній, йдеться в порядку денному засідань суду.

Засідання призначено на 10:30 за місцевим часом (12:30 за київським часом).

У середу, 27 лютого, судове засідання в Лондоні за позовом "Приватбанку" було проведено в закритому режимі на прохання Коломойського і Боголюбова, які побажали залишити в таємниці інформацію про їхні гроші.

Нагадаємо, що результати розслідування компанії Kroll підтвердили, що "Приватбанк" був об'єктом масштабних і скоординованих шахрайських дій мінімум протягом 10 років до націоналізації, що призвело до завдання банку збитків щонайменше у розмірі 5,5 млрд доларів.

У грудні 2017 року "Приватбанк" домігся того, що Високий суд Лондона видав наказ про всесвітній арешт активів екс-власників банку Ігоря Коломойського і Геннадія Боголюбова та шести компаній, які їм ймовірно належать або перебувають під їхнім контролем. За допомогою цього судового розгляду "ПриватБанк" збирається повернути понад 2,5 млрд доларів, з урахуванням відсотків.

В інтерв'ю DT.UA міністр фінансів Олександр Данилюк заявив про те, що дії ГПУ в Україні ускладнили розгляд справи "Приватбанку" в Лондонському суді.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року "ПриватБанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова була докапіталізована на суму 116,8 млрд гривень. Наприкінці червня 2017 року Кабмін вирішив докапіталізувати банк ще на 38,5 млрд гривень на підставі пропозицій НБУ та висновку незалежного аудитора - компанії EY.