Суд дозволив групі Приват продати акції "дочки" російського Внєшекономбанку

13 серпня 15:02

Апеляційний суд не задовольнив скаргу держкорпорації ВЕБ.РФ.

 

Київський апеляційний суд відхилив скаргу держкорпорації ВЕБ.РФ на рішення судів попередніх інстанцій, якими корпорація хотіла зупинити продаж акцій Промінвестбанку (української "дочки" російського Внєшекономбанку). Про це повідомляє Finabalance з посиланням на рішення суду від 6 серпня.

"Враховуючи те, що заявник не є стороною зазначеного виконавчого провадження, яке безпосередньо пов'язане з предметом оскарження, він не наділений процесуальним правом на оскарження дій державного виконавця у порядку цивільного судочинства. Цей спір підлягає розгляду в порядку адміністративного судочинства", - йдеться в документі.

Раніше повідомлялося, що Київський апеляційний суд 1 серпня відкрив провадження за скаргою ТОВ "Телерадіокомпанія " Жиса" Коломойського на рішення Печерського райсуду Києва від 24 липня, яке заборонило Державній виконавчій службі та фондової біржі ПФТС вчиняти будь-які дії з продажу 99,77% акцій Промінвестбанку.

"Дочку" російського ВЕБ – Промінвестбанк – хочуть продати вже два роки, починаючи з 2017 року. Повідомлялося, що фінансова компанія "Женева" та "Європейське ощадне товариство" (обидві - Київ), пов'язані з Investohills екс-глави Альфа-Банку (Київ) Андрія Волкова, хоче придбати "дочку" російського ВЕБ - Промінвестбанк.