США вітають прийняття Радою держбюджету на 2016 рік – Чалий

26 грудня 11:04

Ухвалений бюджет України підтвердив можливість поступово рухатися в напрямку реформ.

 

Уряд США "дуже позитивно" оцінив прийняття Верховною Радою серії законів, в тому числі держбюджету на наступний рік, заявив в інтерв'ю агентству "Укрінформ" посол України у Вашингтоні США Валерій Чалий.

"Вранці після прийняття бюджету в Києві я доніс результати до американської сторони, і вони дуже позитивно сприйняли цей сигнал", - сказав дипломат.

При цьому він зазначив, що найбільшу увагу Вашингтона привернули два моменти. По-перше, це зміна податкового законодавства, а також у сфері публічних закупівель – "те, що декларувалося українською стороною, як це буде виконуватися". По-друге, за його словами, неприйняття бюджету "створило б реальні проблеми в отриманні фінансової допомоги з боку МВФ, так і на двосторонньому рівні".

Читайте також: Микола Томенко вийшов з фракції БПП через бюджет

24 грудня Верховна Рада прийняла низку законів, пов'язаних з державним бюджетом. Сам бюджет був схвалений парламентом о 4 ранку 25 грудня.

Як писала економічний оглядач ZN.UA Юлія Самаєва, "нас знову чекає черговий рік "реформ", оскільки прийнятий нами бюджету базується на обіцянці змін, які поки ніхто і не планував робити".