США будуть шукати в "Панамських документах" людей, які допомагають Росії обійти санкції – Bloomberg

08 квiтня 15:07

Видання пише, що в липні Вашингтон може оновити свій "чорний список".

 

США збираються вивчити мільйони документів панамської компанії Mossack Fonseca, щоб знайти людей, які допомагали російським компаніям і особах з "чорного списку" Вашингтона обійти санкції, які були введені після анексії Криму і агресії Росії на Сході України.

Про це повідомляє Bloomberg з посиланням на свої джерела, додаючи, що Міністерство фінансів США може додати нові імена в свій список тих, на кого діють санкції. В липні та грудні минулого року міністерство вже оголосив список людей і компаній, які допомагали Володимиру Путіну обійти економічний тиск Заходу.

Новий розширений санкційний список Мінфіну США може з'явитися вже в липні, коли ЄС буде голосувати щодо продовження дії своїх обмежень проти Росії. Колишній заступник Держсекретаря США Пітер Харелл сподівається, що Брюссель залишить свої санкції в силі ще на півроку.

Нагадаємо, 3 квітня Центр по дослідженню корупції та організованої злочинності (OCCRP), Міжнародний консорціум журналістських розслідувань (ICIJ), а також сайти світових ЗМІ опублікували великий матеріал, в якому йдеться про численних офшорних компаніях, що використовуються лідерами держав, політиками, знаменитостями і відомими спортсменами.

В матеріалах ICIJ, ідеться про те, що президент України Петро Порошенко ще не передав свої активи в "сліпий траст", як він заявляв раніше, проте для реструктуризації активів корпорації Roshen вжестворені три офшорних компанії. Представники президента України пояснили, що офшор йому був потрібен для передпродажної реструктуризації кондитерського бізнесу.