Справа про повернення "Укртелекому" державі повернули в першу інстанцію

05 липня 14:49

У СКМ задоволені рішенням Верховного суду.

 

Верховний суд України задовольнив касаційну скаргу компанії ЕСУ на рішення Господарського суду Києва від 19 жовтня і Київського апеляційного госпсуду від 12 грудня 2017 року про розірвання приватизаційного договору купівлі-продажу 92,8% акцій "Укртелекому". Про це агентству Інтерфакс-Україна повідомило джерело.

Зазначається, що Верховний суд направив справу на розгляд суду першої інстанції.

Дане рішення прокоментували в компанії СКМ, яка є власником "ЕСУ": "Ми вважаємо прийняте рішення справедливим, і надалі плануємо продовжувати відстоювати свої права, використовуючи всі процесуальні можливості".

Повідомлялося, що Київський апеляційний госпсуд відмовився задовольнити апеляційну скаргу Ощадбанку і залишив без змін рішення попередньої інстанції, яким банку також було відмовлено у задоволенні позову до компанії ЕСУ про стягнення 1,1 млрд грн заборгованості шляхом стягнення 92,8% акцій "Укртелекому".

ФДМ заявляв, що в разі повернення телекомунікаційної компанії "Укртелеком" державі, її буде повторно виставлено на продаж.

Господарський суд Києва в жовтні 2017 року за позовом ФДМ розірвав договір про купівлю-продаж 92,79% з ТОВ "ЕСУ". Мова йшла про право власності на акції "Укртелекому".

У травні минулого року Генпрокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому".

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.