Споживання газу без лічильників може подорожчати

13 червня 17:37

Суд визнав незаконним зниження норм споживання газу без лічильників.

 

Окружний адміністративний суд Києва визнав незаконною і нечинною постанову Кабінету міністрів № 203, завдяки якій були знижені норми споживання газу для громадян, у яких не встановлені лічильники. Про це йдеться в постанові № 826/2507/18 від 30 травня.

Відповідно, норма споживання газу може зрости з 4,4 до 6 кубів для тих, хто користується газовою плитою і гарячим водопостачанням, з 7,1 до 9 кубів для тих, хто користується газовою плитою без гарячого водопостачання, і з 14 до 18 кубів для тих, у кого є газова плита та газовий водонагрівач. Про це пише ЕП.

Як писало DT.UA, тема підвищення цін газу як для промислового виробника, так і для населення є перманентною. На ній спекулюють і заробляють усі без винятку: і ті, хто підвищує ціни, і ті, хто критикує таке рішення. А ось страждає від цього споживач - собівартість видобутку газу - 2,5 тис. грн за тисячу кубометрів, платимо майже 7 тис. грн.

Дмитро Вовк, екс-голова Національної комісії, що здійснює державне регулювання у сферах енергетики і комунальних послуг, заявив, що приведення цін на газ для населення до ринкового рівня призведе до їх збільшення на 60-70%.

Також президент Петро Порошенко заявив, що Кабінет міністрів України готовий встановити ціну на газ у відповідності з вимогами Міжнародного валютного фонду.