Сьогодні в ЄС будуть голосувати за виділення нового траншу Україні

13 червня 10:08

Якщо євродепутати проголосують, то Україна отримає транш двома частинами по 500 млн євро протягом 2,5 років.

 

Депутати Європарламенту 13 червня будуть голосувати за виділення Україні нового траншу макрофінансування. Якщо ЄП підтримає виділення коштів, то Україна може отримати 1 млрд євро.

Згідно з процедурою, документ, про фінансову підтримку України повинен бути також затверджений Радою ЄС.

Нагадаємо, що в Брюсселі вимагають від Києва проведення ряду реформ. Якщо ЄС вважатиме умови такими, що будуть виконані, то Україна отримає транш двома частинами по 500 млн євро протягом 2,5 років.

Повідомлялося, що Європарламент на засіданнях 12 і 13 червня розгляне надання Україні 1 млрд євро макрофинансирования. Так, 12 червня Європарламент проведе дебати з цього питання, а 13 червня відбудеться голосування.

Раніше в Європарламенті в комітеті у закордонних справах 16 травня проголосували за надання макрофінансуванняУкраїні, загальна сума якого становить 1 мільярд євро.

Єврокомісія затвердила пропозицію про нову програму макрофінансування Україні (MFA) у розмірі 1 млрд євро.

Президент України Петро Порошенко і голова Європейської комісії Жан-Клод Юнкер на зустрічі в Мюнхені обговорили перспективу виділення чергового макрофінансування від Євросоюзу.

Україна отримала два транші ЄК на загальну суму 1,2 млрд євро з передбачених 1,8 млрд євро. Термін попередньої програми сплив 4 січня 2018 року.