Соболєв: Від фіктивного ВВП життя не покращиться

23 лютого 17:34

Влада оперує фіктивними даними зростання валового внутрішнього продукту (ВВП) в Україні, які ґрунтуються на фальсифікованих показниках інфляції.

 

Про це заявив прем’єр-міністр опозиційного уряду Сергій Соболєв, коментуючи твердження НБУ про нібито 6%-не зростання ВВП у січні 2011 року.

«Щоб приховати повний провал своєї соціально-економічної політики Янукович та Азаров вдаються до банальних приписок та фальсифікації статистичних даних. Проте як би вони не чаклували над цифрами, щоб видати бажане за дійсне – життя простих громадян від цього не покращиться ні сьогодні, ні завтра, ні післязавтра», - сказав Соболєв.

Він також нагадав, що уряд сам неодноразово заявляв про ненадходження в бюджет держави майже третини планових податків у січні, пояснюючи це святами.

«Про яке тоді зростання ВВП може йти мова при таких показниках? Ми розуміємо, що треба знову звітувати перед МВФ для отримання чергових траншів, але ж не такою ціною це робити!», - наголосив прем’єр опозиційного уряду.

За його словами, секретом Полішинеля є те, що з приходом до уряду Миколи Азарова Державний комітет статистики почав фальсифікувати реальні показники інфляції, на що неодноразово вказували як незалежні економісти, так і Рахункова палата.

«Уряд Януковича-Азарова тисне на губернаторів, а ті в свою чергу нижче по ланцюжку - під загрозою «відрізаних пальців» - змушують підлеглих занижувати показники зростання цін на місцях будь-якими методами», - сказав Соболєв.

Він наголосив, що саме заниження показників інфляції дозволяє не лише не індексувати соціальні виплати, пенсії та зарплати, але й завищувати показники ВВП.

За матеріалами прес-служби БЮТ