СКМ готова захищати в суді свої права на "Укртелеком"

14 квiтня 15:36

Підприємство працює в штатному режимі.

 

Група "Систем кепітал менеджмент" готова в суді захищати свої права власності на акції та корпоративні права ПАТ "Укртелеком" та його дочірньої компанії ТОВ "Трімоб".

На сьогоднішній день СКМ ще не отримала якісь офіційні судові документи щодо арешту акцій вищевказаних компаній. Вони продовжують працювати у звичайному режимі, надаючи послуги в повному обсязі.

"Як контролюючий акціонер і власник ПАТ "Укртелеком" та його дочірньої компанії ТОВ "ТриМоб", група СКМ зацікавлена в об'єктивному і незалежне розслідування всіх обставин приватизації ПАТ "Укртелеком"... Наскільки ми розуміємо з публічних заяв ГПУ, розслідування направлені саме на перевірку законності і встановлення всіх обставин приватизації "Укртелекому" власниками "Укртелекому" і їх кінцевими бенефіціарами", - відзначають в СКМ.

Нагадаємо, що Печерський райсуд Києва 13 квітня задовольнив клопотання Генеральної прокуратури України про арешт акцій "Укртелекому" і "ТриМоба".

Фонд державного майна приступив до процедури примусового розірвання договору про приватизацію "Укртелекому".

Повідомлялося, що Господарський суд Києва зобов'язав компанію "ЕСУ" (ESU), яка є основним акціонером найбільшого українського оператора фіксованого зв'язку "Укртелеком" і належить бізнесменові Рінату Ахметову, повернути "Укрексімбанку" 810,6 млн грн заборгованості за облігаціями.

В конкурсі з приватизації "Укртелекому" в 2011 році брала участь лише одна організація (інвестиційний фонд EPIC), яка купила компанію за 10,5 млрд грн. Через рік "Укртелеком" був перепроданий компанії СКМ Ріната Ахметова.