"СКМ" Ахметова оскаржила рішення суду Кіпру про заморожування активів

09 сiчня 10:28

Слухання по справі призначено на 27 лютого.

 

Компанія "СКМ" подала апеляцію на рішення окружного суду м. Нікосії (Кіпр) про заморожування активів її власника Ріната Ахметова на суму $ 820 млн у справі "Укртелекому". У прес-службі "СКМ" підтвердили подачу позову.

Наголошується, що апеляційний позов подано 8 січня, слухання по справі призначено на 27 лютого.

Нагадаємо, що кіпрський суд заморозив $ 820 млн активів Ахметова. Відповідне рішення кіпрського суду Рінат Ахмєтов може оскаржити до наступного понеділка, 8 січня. При цьому в його компанії коментувати цю ситуацію відмовилися, мотивуючи тим, що "різні судові процеси в цьому питанні поки що чекають на розгляд".

У жовтні минулого року суд вирішив повернути у держвласність приватизований Ахмєтовим "Укртелеком".

Раніше, у травні, Генеральна прокуратура завершила досудове розслідування у справі про незаконну приватизацію "Укртелекому".

Фонд державного майна України (ФДМУ) подав до суду на розірвання договору з компанією "ЕСУ" в середині травня, вимагаючи також стягнути 2,17 млрд гривень пені.

ФДМ за підсумками оголошеного восени 2010 року конкурсу в початку 2011 року продав 92,79% акцій "Укртелекому" українській "дочці" австрійської EPIC - ТОВ "ЕСУ" за 10 млрд 575,1 млн гривень. Група "СКМ" українського бізнесмена Ріната Ахметова придбала "ЕСУ" у 2013 році.

Основним активом підприємства є довгострокові фінансові інвестиції – акції "Укртелекому", вартість яких у балансі оцінена в 10 млрд 799,3 млн гривень, згідно з договором купівлі-продажу від 2011 року.