Скандал із Volkswagen торкнувся 2,1 млн автомобілів Audi

28 вересня 15:55

Найбільше таких автомобілів Audi виявилося в Західній Європі - 1,42 млн.

 

Понад 2,1 млн автомобілів Audi по всьому світу були оснащені програмним забезпеченням, яке дозволило Volkswagen сфальсифікувати дані екологічного тесту, повідомляє агентство Reuters.

Зокрема, мова йде про 1,42 млн автомобілях в Західній Європі, 577 тисяч у Німеччині та майже 13 тисяч у Сполучених Штатах. За словами прес-секретаря компанії, двигуни стандарту EU5 були встановлені на автомобілях лінійок А1, A3, A4, A5, A6, TT, Q3 і Q5.

Компанія Volkswagen визнала, що несправним програмним забезпеченням забезпечені 11 млн автомобілів по всьому світу.

Раніше видання Newsweek писало, що Volkswagen загрожує економіці Німеччини більше, ніж криза в Греції. В минулому році Volkswagen продала 600 тисяч автомобілів у США. Це принесло компанії близько 6% від глобального доходу в розмірі 9,6 мільярдів доларів. Американський регулятор збирається оштрафувати компанію на 18 мільярдів доларів. Всього на рахунках компанії є 24 мільярди доларів, тож після сплати штрафу їй доведеться провести скорочення.

Німецький уряд також побоюється, що інші автовиробники Daimler і BMW можуть також постраждати від скандалу з Volkswagen. І за кілька днів після початку скандалу так і сталося. Акції BMW впаличерез скандал навколо автопромисловості Німеччини. Хоча в BMW заперечують, що підтасовували результати тестів за допомогою додаткового обладнання, і вимагають від організації пояснень, чому і коли були проведені перевірки їхньої продукції. В цей же час, на торгах у Франкфурті вартість акцій автовиробника впали до 72,05 євро, що на 9,7% менше.

Нагадаємо, що минулого тижня Volkswagen зізнався у махінаціях на європейському ринку. Концерн також висловив готовність до співпраці з владою на час розслідування.