Швейцарія виділить 25 мільйонів євро на реформи в Україні

09 липня 22:04

Директор Швейцарського бюро відзначив високі досягнення України в сфері впровадження електронних послуг.

 

Швейцарія планує виділити на реформи в Україні 25 мільйонів євро. Про це повідомив у вівторок, 9 липня, директор Швейцарського бюро співробітництва в Україні Хольгер Тауш, передає Укрінформ.

"Швейцарія підтримує Україну, народ Швейцарії підтримує народ України, і це важливо. І для цього ми виділяємо з нашого державного бюджету 25 мільйонів євро, тобто досить вагому суму. Швейцарія підтримує багато реформ, які здійснюються в Україні", - заявив Тауш.

Зокрема, Швейцарія підтримує реформу державного управління, зміни в сфері надання послуг і децентралізацію.

Тауш відзначив високий рівень у досягненні реформ в Україні за останні чотири роки.

"Хочу зазначити, що створюється враження, ніби Україна рухається значно швидше, ніж Швейцарія в цій сфері", - сказав він.

Позитивні зрушення Тауш зазначив в технічному плані, а також в розширенні кількості електронних послуг і сервісів, які стали доступні для громадян і представників бізнесу. У той же час він звернув увагу на проблему, з якою до цих пір доводиться стикатися, - це корупція, яка ускладнює процеси.

Детальніше про реформу децентралізації та держуправління і про те, як насправді "реформується" Україна, яка "прагне" до Європи, читайте в відео-проекті "ZN-Календар" і в статті Богдана Малиняка "Планувати, абир не злидарювати" в тижневику "Дзеркало тижня. Україна".