Штрафи за керування "євробляхами" відклали на три місяці

16 травня 19:08

Набуття чинності закону про запровадження штрафів відклали до 24 серпня.

 

Народні депутати ухвалили відтермінування штрафів за керування нерозмитненими автомобілями на єврономерах. Набуття чинності відповідного закону відклали до 24 серпня. Про це повідомила голова комітету Верховної Ради з питань податкової політики Ніна Южаніна.

"Відстрочити початок терміну дії закону 2612, який собою мав би розпочати процедуру з притягнення до відповідальності та накладання штрафів за використання автомобілів на іноземній реєстрації з порушенням митного режиму. Він мав набрати чинності 24 травня. Тепер він набере чинності 24 серпня", - цитує голову комітету "Громадське".

За словами Южаніної, за ці три місяці вдасться розмитнити незначну кількість авто, тому причиною такого рішення скоріше є виконання вимог протестувальників з числа власників "євроблях".

22 лютого закінчився період пільгового режиму розмитнення "євроблях". Відповідно, почала діяти нова модель оподаткування акцизним податком легкових авто, яку ввели законами, ухваленими Верховною Радою 13 липня 2018 року.

Власники авто мають платити за оформлення повну ставку акцизу, а з травня до порушників митних режимів "транзит" та "тимчасове ввезення" повинні були почати застосовувати жорсткі фінансові санкції аж до конфіскації авто.

Як повідомлялося, власники "євроблях" пікетували Раду та Кабмін з вимогами продовжити пільговий період для розмитнення автомобілів з іноземною реєстрацією, скасувати акциз і штрафи.