СБУ розкрила в Києві великий конвертцентр, вывевший в "тінь" 100 млн грн

19 вересня 16:44

Правоохоронці "на гарячому" затримали трьох кур'єрів, що перевозили з банку в офіс 500 тисяч гривень готівкою.

 

У Києві співробітники СБУ спільно з фіскальною службою, прокуратурою припинили діяльність конвертаційного центру, який вивів у "тінь" близько 100 млн грн. Про це повідомляє прес-служба СБУ.

Правоохоронці затримали з поличными трьох кур'єрів, що перевозили з банку в офіс 500 тис. гривень готівкою.

За даними спецслужби, зловмисники зареєстрували кілька фіктивних фірм, через які виводили в готівку кошти підприємств столичного регіону. "Конверт" також допомагав мінімізувати податки, штучно формуючи для замовників податковий кредит.

"Під час обшуків в приміщеннях конвертаційного центру правоохоронці виявили комп'ютерну техніку, спеціальні програми для проведення незаконних операцій, фінансову документацію, яка свідчить про здійснення протиправної діяльності", - зазначили в СБУ.

На рахунках фіктивних підприємств заблоковано 5,5 млн грн.

Відкрито кримінальне провадження за ч. 2 ст. 205 (фіктивне підприємництво) і ч. 3 ст. 212 (ухилення від сплати податків, зборів (обов'язкових платежів) Кримінального кодексу України.

Раніше повідомлялося, що СБУ ліквідувала в Києві великий конвертцентр з "російським слідом". В СБУ стверджують, що за чотири місяці "конверт" вивів у тіньовий оборот 800 млн гривень, які належали держпідприємствам.