Санкції США вже не зупинять будівництво "Північного потоку 2" – Bloomberg

16 грудня 13:53

У Держдепу і Мінфіну США буде 60 днів на підготовку санкційного списку. У фігурантів буде ще 30 днів, щоб прийняти рішення про участь у будівництві газопроводу.

 

Американські санкції проти російського газопроводу "Північний потік 2", що включені в проєкт оборонного бюджету США на 2020 рік, зможуть лише загальмувати деякі роботи, але не зупинити його будівництво, пише агентство Bloomberg.

Санкційний режим планується поширити на судна, які залучені у будівництві "Північного потоку 2" і "Турецького потоку", а також на людей і організації, які їх надають.

Агентство пише, що у Державного департаменту і Міністерства фінансів США буде 60 днів, щоб підготувати санкційні списки. Фігурантам списку дадуть ще 30 днів на ухвалення рішення про подальшу участь в проєктах з будівництва газопроводів.

Проєкт нових санкцій підготували сенатори від двох ключових американських партій. Вони розраховують прийняти оборонний бюджет до відходу Конгресу на канікули 20 грудня, а президент США Дональд Трамп обіцяв підписати його.

Раніше повідомлялося про те, що Конгрес США включив до оборонного бюджету на наступний рік положення про введення санкцій проти газопроводу "Північний потік-2".

Морський газопровід "Північний потік-2" потужністю 55 млрд куб. м на рік повинен пройти від компресорної станції "Слов'янська" в Кінгісепському районі Ленінградської області до балтійського узбережжя Німеччини. Засновником і власником контрольного пакета акцій акціонерного товариства "Північний потік-2" є російський газовий монополіст "Газпром".

Докладніше читайте в матеріалі експертів Центру глобалістики "Стратегія XXI" Михайла Гончара, Оксани Іщук, Віталія Мартинюка та Ігоря Стукаленко "Нормандська перегазовка по-кремлівськи" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".