S&P підтвердив рейтинги "Приватбанку"

11 квiтня 10:27

Державний банк закінчує співпрацю з агентством, оскільки оптимізує витрати.

 

Рейтингове агентство S&P Global Ratings підтвердило націоналізованому "Приватбанку" довгостроковий і короткостроковий кредитні рейтинги на рівні CCC+/C з прогнозром "стабільним", йдеться в повідомленні агентства.

Наголошується, що співпраця агентства і "Приватбанку" підійшло до кінця. У свою чергу в самому "Приватбанку" підтвердили завершення співпраці з S&P, пояснивши це продовженням оптимізації витрат, у тому числі і по роботі з рейтинговими агентствами.

Рейтинги підтверджені на рівні CCC+/C. За методологією S&P це означає, що "емітент зазнає труднощі з виплатами за борговими зобов'язаннями і його можливості залежать від сприятливих економічних умов". Рейтингами присвоєно "стабільний" прогноз.

"Підтвердження (рейтингів) відображає нашу думку про те, що кредитоспроможність "Приватбанку" залишається вразливою, незважаючи на його націоналізацію, і що банк залежить від сприятливих ділових, фінансових та економічних умов для задоволення своїх фінансових зобов'язань", - зазначає агентство.

Проте агентство вважає, що банк навряд чи допустить дефолт по якимось зобов'язаннями протягом наступних 12 місяців.

Нагадаємо, що 21 грудня 2016 року "Приватбанк" перейшов у державну власність. Держава отримала 100% в його капіталі, фінустанова було докапитализировано на суму 116,8 млрд грн.