Росія згодна тільки на повне приєднання України до Митного союзу

16 сiчня 13:12

Прем'єр-міністр РФ Дмитро Медвєдєв наполягає, що при вступі до МС необхідно підписувати всі документи, а не тільки їхню частину, як пропонує українська влада.

 

Держави, які бажають приєднатися до Митного союзу Білорусі, Росії і Казахстану, повинні підписувати всі прийняті в ньому документи, а не якусь їхню частину. Про це заявив прем'єр-міністр Росії Дмитро Медвєдєв, виступаючи в Москві 16 січня.

Медвєдєв підкреслив, що Митний союз і Єдиний економічний простір відкриті для інших держав. "Це відкриті проекти, насамперед для держав СНД, - сказав він. - Однак наші партнери повинні не тільки поділити принципи Митного союзу, але і бути готовими до їхньої реалізації. При вступі до Митного союзу потрібно підписувати всі документи, а не тільки їхню частину".

Прем'єр-міністр Росії назвав в цілому непогані темпи економічного розвитку країн Митного союзу. Він також відзначив, що завдяки створеним в Митному союзі умовам бізнес має право вибору, в якій країні - учасниці МС йому працювати. "Вступили в конкуренцію системи державного регулювання", - сказав Дмитро Медвєдєв, додавши, що російській стороні необхідно вжити низку заходів, щоб не програти у цій конкуренції.

Нагадаємо, українська влада підтримує ідею співпраці з МС у форматі 3+1. Це передбачає часткову інтеграцію України у це об'єднання, але без повноцінного членства в ньому України. На такому форматі співпраці наполягає президент Віктор Янукович.

У той же час, Євросоюз неодноразово попереджав українську владу, що зближення України з Митним союзом та Угода про асоціацію України-ЄС є несумісними. !zn

Читайте також:

В Євросоюзі заявили, що будь-яка участь України в Митному союзі несумісна з подальшою євроінтеграцією

Саміт Україна-ЄС відбудеться 25 лютого

Азаров хоче взаємодіяти і з Митним союзом, і з ЄС

Янукович вирішив, що Україні необхідно приєднатися до деяких положень Митного союзу