Рева розповів про відмінності при нарахуванні субсидій безробітним у містах і селах

21 грудня 13:15

За його словами, в містах немає проблеми безробіття.

 

Міністр соціальної політики Андрій Рева у парламенті на годині запитань до уряду розповів про різницю нарахування субсидій для безробітних українців у містах і селах. Про це пише ЕП.

"Щодо безробітних – чітко прописана у положенні різниця між жителями міста і села. Враховуючи те, що в селі залишається велика проблема безробіття, навіть якщо людина не працює, йому може бути призначена субсидія у світлі рішення комісії", - зазначив Рева.

"Що стосується міських жителів – я готовий особисто допомогти їм, якщо вони готові працювати. Проблеми безробіття у великих містах на сьогоднішній день немає. Тому тих, хто не працює – треба запитати "чому", - підкреслив міністр соцполітики.

"Якщо людина отримує півставки, він має право отримувати субсидію, йому не відмовляють. Але коли він має півставки, йому дотягують доходи до мінімальної заробітної плати. Дуже часто громадяни просять знизити офіційну зарплату, щоб отримати субсидію", - додав Рева.

Повідомлялося, що протягом десяти місяців 2018 року кількість призначених субсидій для компенсації витрат на оплату житлово-комунальних послуг зменшилась у три рази або на 66,7% (або на 2,328 млрд грн).

У бюджеті на 2019 рік передбачено 55 мільярдів гривень на субсидії.