Республіканці хочуть урізати бюджет США на 2012 рік

16 лютого 05:08

Представники Республіканської партії США в рамках обговорення проекту державного бюджету на 2012 рік висунули пакет пропозицій, який передбачає скортити витрати на 61 мільярд доларів. Республіканці наполягають на тому, що неможливо «збалансувати» бюджет, не урізавши витрати, пов'язані з безпекою й обороною.

 

У свою чергу, конгресмени-демократи заявили, що реалізація цих пропозицій може призвести до скорочення робочих місць у державному секторі, й розкритикували спікера Палати представників Джона Бейнера, що відповів на їхні побоювання «нехай буде так».

Пізніше Білий дім розповсюдив заяву, в якій конгресменам пригрозили накладенням вето у випадку, якщо вони приймуть проект бюджету, який передбачає подібні скорочення.

Зазначено, що республіканці пояснюють своє прагнення урізати бюджет необхідністю скоротити державний борг США, який, за прогнозами, становитиме в 2011 році 1,6 трильйона доларів, що є для країни рекордом.

Президент США Барак Обама направив у Конгрес проект бюджету на 2012 фінансовий рік (він починається 1 жовтня 2011 року) 14 лютого. Як було повідомлено, видаткова частина запропонованого бюджету становить 3,7 трильйона доларів.

У проекті, який запропоновав Обама, прописано план скорочення витрат на 1,1 трильйона протягом 10 років: цього планують досягти за рахунок скорочення внутрішніх витрат, а також підвищення податків для заможних американців.

За матеріалами Лента.ru