Радник Зеленського заявив про необхідність перезапуску НКРЕКП та АМКУ

25 квiтня 12:28

Айварс Абромавічус розповів про початкові кроки Зеленського на посту президента України.

 

Радник новообраного президента Володимира Зеленського і колишній глава Міністерства економічного розвитку і торгівлі Айварс Абромавічус заявив про те, що Антимонопольний комітет україни і Національну комісію, що здійснює державне регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг, необхідно перезапустити.

"Початкові кроки (новообраного президента - ред.) будуть прості і досить популярні... Обов'язково, що стосується НКРЕКП і АМКУ... Реально ніякої незалежності у цих двох найважливіших органів не було. Всі - ставленики минулого керівництва, і є повне розуміння, що ці дві інституції повинні бути повністю незалежними", - заявив Абромавічус під час "New 5 year challenge: Expectations. Hopes. Concerns".

Він також додав, що одинм з перших кроків Зеленського як президента буде полягати в просуванні низки законодавчих ініціатив, зокрема законопроекту про імпічмент президента, "кнопкодавство", а також про Службу фінансових розслідувань та виключення функції економічних розслідувань з повноважень правоохоронних органів.

Раніше команда Володимира Зеленського закликала "Нафтогаз" і уряд, яке чекає дій від НАКу, знизити ціну на газ з 1 травня, а також закликала чинну владу провести консультації з МВФ та обговорити зниження ціни газу для населення.

Нагадаємо, 21 березня відбувся другий тур виборів президента України, в якому брали участь Володимир Зеленський і Петро Порошенко. Згідно з результатами обробки 100% електронних протоколів, Володимир Зеленський набрав 73,22 % голосів, а за чинного главу держави Петра Порошенка проголосував 24,45% виборців.

Детальніше про президентської кампанії читайте в спецтемі DT.UA "Вибори-2019".