Рада виділила держшахтам додатково 1,4 млрд грн

13 липня 12:44

Автори законопроекту просили 2,8 млрд грн.

 

Верховна Рада прийняла рішення виділити державним шахтам ще 1,4 млрд грн дотацій з метою погашення заборгованості по заробітній платі шахтарям. За ухвалення законопроекту №8362 в цілому проголосував 261 депутат.

Спочатку автори документа пропонували виділити 2,8 млрд грн дотацій, але в ході розгляду сума була зменшена в два рази.

Зазначимо, що законопроект №8362 авторства Михайла Бондаря ("Народний фронт"), Вікторії Войцицкой ("Самопоміч"), Артура Мартовицького ("Опозиційний блок"), Юрія Чижмаря та Валерії Заружко (обидва - Радикальна партія О. Ляшка), Володимира Бандурова ("Воля народу") і Олександра Домбровського (БПП) зареєстрований в парламенті 16 травня.

Раніше повідомлялося, що в поточному році для виплати зарплат шахтарям та погашення боргів з бюджету необхідно додатково виділити ще 1,5 млрд грн.

Нагадаємо, що 19 червня і 5 липня близько двох тисяч представників ветеранських організацій і шахтарі пікетували на площі Конституції у Верховної Ради з вимогами збереження своїх пільг. Зокрема в червні шахтарі прорвалися ближче до будівлі парламенту, зніс огородження. У результаті бійок постраждали вісім поліцейських і троє цивільних осіб.