"Путін позитивно оцінює": Пєсков про результати зустрічі ОПЕК+

10 квiтня 18:34

"Зараз можна говорити про компроміс всіх 23 країн-учасниць".

 

Президент Росії Володимир Путін позитивно оцінив домовленості, яких було досягнуто в результаті конференції ОПЕК+, та зазначив, що приєднання Мексики до кінцевого документу повинно позитивно вплинути на енергетичний ринок в цілому. Про це повідомив його речник Дмитро Пєсков, пише ТАСС.

"Президент Путін дуже позитивно оцінює узгоджений документ, який став компромісом 22 країн, що брали участь в в переговорах", - зазначив представник Кремля.

За його словами, Москва також позитивно оцінює позицію Мексики у цих домовленостях.

"Зараз можна говорити про компроміс всіх 23 країн-учасниць, переконані, що це матиме позитивний вплив, стабілізуючий вплив на світові ринки енергоносіїв", - заявив прес-секретар російського лідера.

Пєсков зазначив, що рішення РФ про скорочення видобутків нафти позитивно вплине на енергетичний ринок.

"Ні, абсолютно немає", - сказав Пєсков, відповідаючи на питання, чи є рішення знизити видобуток на 23% програшем російської сторони.

Нагадаємо, що президент Мексики Андрес Мануель Лопес Обрадора заявив, що Мексика погодила з "ОПЕК+" і США скорочення видобутку нафти.

У ході телефонної розмови Обрадора зі своїм американським колегою Дональдом Трампом домовилися, що Мексика знизить видобуток нафти на 100 тис. барелів на добу у рамках угоди "ОПЕК+".

Президент Мексики зазначив, що угода щодо зниження нафтовидобутку послідувала після дзвінка президента США Дональда Трампа. За його словами, США візьмуть на себе додаткові 250 тис. б/д скорочень видобутку.

Раніше повідомлялося, що найбільші банки США готуються рятувати нафтову галузь від банкрутства. З цією метою банки викуплять родовища до відновлення прийнятного попиту на світовому ринку.

Тривале зниження попиту на нафту, змушує найбільші нафтовидобувні країни шукати можливості спільно знизити видобуток нафти.