Профільний комітет схвалив виправлений проект бюджету на 2018 рік

07 грудня 18:22

Депутатам рекомендували прийняти бюджет після внесення змін до Податкового кодексу.

 

Профільний комітет рекомендує Верховній Раді прийняти проект державного бюджету на 2018 рік після внесення змін у Податковий кодекс за основу і в цілому.

"За підсумками розгляду питання комітет з питань бюджету ухвалив рішення рекомендувати Верховній Раді України включити розгляд у другому читанні проекту закону про Державний бюджет України на 2018 рік після прийняття в цілому пов'язаних з ним законопроектів про внесення змін до Податкового кодексу України щодо забезпечення збалансованості бюджетних надходжень в 2018 році та про внесення змін до Бюджетного кодексу України", - сказано в висновки парламентського комітету з питань бюджету, прийнятих в четвер, 7 грудня.

Як повідомлялося, на засіданні 1 грудня Кабмін затвердив проект бюджету на 2018 рік з поправками для розгляду Верховною Радою у другому читанні. 4 грудня проект бюджету був направлений до профільного комітету парламенту.

Згідно з проектом, доходи загального фонду держбюджету збільшилися на 28,1 млрд грн - до 839 млрд грн у порівнянні з початковим варіантом, спеціального – на 8,4 млрд грн, до 73 млрд грн.

Передбачені у допрацьованому документі витрати держбюджету зросли порівняно з попередньою редакцією на 40,5 млрд грн – до 988,634 млрд грн. У тому числі, видатки загального фонду пропонується підвищити на 23,8 млрд грн - до 906,65 млрд грн, а спецфонду – на 12,3 млрд грн, до 81,984 млрд грн.

Докладніше про проект державного бюджету на 2018 рік читайте у матеріалі Ярослава Жаліло та Антоніни Дешко "Як знову все не проїсти? Чому бюджет розходиться з розвитком" у тижневику "Дзеркало тижня. Україна".