"Приватбанк" заявив про подання фіктивних позовів від імені банку

30 листопада 12:21

Фінустанова вимагає порушити кримінальні провадження.

 

Державний "Приватбанк" подав заяву в Соборне відділення поліції ДОП ГУНП в Дніпропетровській області з вимогою порушити кримінальне провадження щодо виявлених банком фактів подачі невстановленими особами до суду позовних заяв про стягнення заборгованості за кредитними договорами банку. Про це повідомляє liga.net з посиланням на службу безпеки "Приватбанку".

Наголошується, що 23 листопада під час здійснення моніторингу сайту Судова влада України був виявлений факт подачі від імені "Приватбанку" в Господарський суд Дніпропетровської області трьох позовних заяв про стягнення заборгованості за кредитними договорами.

У банку заявили, що зазначені позовні заяви були подані невстановленими особами без відома банку та при відсутності необхідних дозволів та повноважень.

У судових справах позовні заяви були оформлені нібито від "Приватбанку" і подано до суду за підписом нібито співробітника банку.

Раніше повідомлялося, що "Приватбанк" через суди вимагає від компаній Коломойського 50 млрд грн. Банк активізувався з подачею позовів у всіх регіонах країни.

Нагадаємо, Кабінет міністрів 18 грудня прийняв рішення про націоналізацію "Приватбанку" і купівлю Міністерством фінансів 100% його акцій за 1 грн.